Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 12 - Eszmecsere a minisztériumban

Egyházunk egy-két hete

Eszmecsere a minisztériumban

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház ifjúsági ügyekért felelős püspöke március 11-én a minisztériumban megbeszélést folytatott Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszterrel.

A püspök által kért találkozón szó esett a történelmi egyházak és az ifjúsági tárca között várhatóan idén megkötendő stratégiai együttműködési megállapodásról, amelynek keretében a minisztérium lehetőséget nyújt szakmai anyagainak, így például az ifjúsági törvénynek a véleményezésére, és biztosítja a folyamatos, kétirányú információáramlást. A megbeszélés egyik fontos témája volt az ifjúsági törvény, amelyet – a miniszter tájékoztatása szerint – a parlament még a tavaszi ülésszakban meg fog tárgyalni, és várhatóan el fog fogadni.

Az ifjúsági ügyeken kívül Gáncs Péter megemlítette a Déli Egyházkerület életében egyre fontosabb szerepet betöltő népfőiskolai kezdeményezéseket is, amelyek a hátrányos helyzetű régiók polgárainak próbálnak segítséget nyújtani az esélyegyenlőség jegyében. Külön felhívta a miniszter asszony figyelmét a történelmi egyházak által közösen működtetett Ökumenikus Ifjúsági Irodára, amely a református, az evangélikus és a katolikus egyház ifjúsági képviseletét is ellátja a mindenkori kormányzat felé.

A találkozó végén Göncz Kinga ígéretet tett arra, hogy a minisztérium – lehetőségeihez mérten – igyekszik segíteni az egyházak ifjúsági munkáját.

BRZS