Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 16 - Rádiós istentisztelet – evangélium az éterben

A közelmúlt krónikája

Rádiós istentisztelet – evangélium az éterben

„A hit tehát hallásból van…” – írja Pál apostol a Római levélben (Róm 10,17). És valóban, alkalomról alkalomra megtapasztalhatjuk ennek a kijelentésnek az igazságát. A vizuális világban élő és gondolkodó ember szívéhez Isten minden korban elsősorban a hangzó igén keresztül szeretne eljutni.

A kilencvenes évek előtt, a pártállam idején a vasárnap délelőtti rádiós igehirdetés mindössze egy előre rögzített, erősen cenzúrázott igemagyarázat lehetett. Ma a hallgató a készüléke segítségével egy élő, valós idejű istentisztelet részesévé válhat. Ez természetesen nem helyettesítheti a testvéri közösséget, a templom légkörét, de sokat jelenthet azok számára, akik nem tudnak jelen lenni az Úr napján egy-egy gyülekezetben. Nem is beszélve arról a missziói lehetőségről, hogy ezáltal olyanokat szólíthatunk meg, akiket egyébként nem érnénk el az örömhírrel.

Adjunk hálát azért a lehetőségért, hogy a szem számára láthatatlan éteri hullámhosszon is rendszeresen megszólalhat a hitet ébresztő evangélium.

Legutóbb, április 10-én, vasárnap a győri Öregtemplomból szólhatott az evangélium. Képünkön a rádiós közvetítőkocsi – belülről: Gajárszky Zsolt hangmérnök, rádiós istentiszteleteink közvetítésének műszaki vezetője.

Menyes Gyula