Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 23 - Gyere táborozni!

Szószóró

Gyere táborozni!

Az Ifjúsági és Gyermekosztályra néhány napja egy Szlovákiában megrendezendő, angol nyelvű nemzetközi ifjúsági táborba szóló meghívás érkezett Dániából, az International Youth Network (IYN) nevű ifjúsági szervezettől. Ez a keresztény ifjúsági hálózat szoros kapcsolatokat ápol Lengyelország, Anglia és Észtország keresztény ifjúságával, és 2000 óta minden évben megrendezi nyári táborát.

A tábor szervezői három 16-24 éves fiatalt várnak szeretettel a Magyarországi Evangélikus Egyházból, akik a továbbiakban (is) szeretnének aktívan tevékenykedni az ifjúsági csoportban, a gyülekezetben. Az alábbiakban az ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókat olvashatjátok.

A találkozó helyszíne - miként tavaly is - a Magas-Tátrában lévő Liptovský Mikuláš (azaz Liptószentmiklós) mellett lesz. Ebben az évben hetvenöt fiatalt hívnak Európa tíz országából - Lengyelországból, Dániából, Észtországból, Angliából, Romániából, Hollandiából, Ausztriából, Montenegróból, Albániából és Magyarországról -, hogy együtt töltsenek egy hetet. A tábor célja, hogy megerősödjön a fiatalok Istennel való kapcsolata, és hogy ezáltal felkészüljenek a saját gyülekezetükben való szolgálatra.

A tábor július 15-től (péntek estétől) július 23-ig (szombat reggelig) tart. Pontos helyszíne: Pribylina, Magas-Tátra, Szlovákia. Utazás: Budapestről csoportosan, busszal. A programban szerepel bibliatanulmányozás, tanítás, áhítat, sport, zene, ikonfestés, hegymászás, különböző játékok. A szintén tervezett egynapos kirándulás során a hegyek megcsodálásán kívül lehetőség nyílik majd történelmi és kulturális emlékek megtekintésére is. A tábor "csúcsprogramja" a 2248 méter magas Bystra hegycsúcsra való kirándulás lesz.

Költségek: a tábor összesen 15 000 forintba kerül a magyar résztvevőknek. Jelentkezni és bővebb információt kapni az Ifjúsági és Gyermekosztályon lehet e sorok írójánál (tel.: 20/824-2019). Ha többet szeretnél megtudni a táborról és a szervezőkről, tekintsd meg a www.internationalyouthnetwork.org weboldalt.

Szeretettel várjuk a jelentkezésedet!

Balog Eszter