Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 24 - Határozat egy határokon átívelő egyházi szervezet létrehozásáról

Keresztutak

Határozat egy határokon átívelő egyházi szervezet létrehozásáról

A Magyar Evangélikusok Tanácskozó Testülete (METT) Budapesten 2005. június 1-jén tartott ülésén szükségesnek találtuk a magyar–magyar evangélikus (protestáns) kapcsolatok további mélyítését, ezért egyhangú határozattal a következő javaslatot terjesztjük a döntésre jogosult testületek elé:

– Az anyaországban, a Kárpát-medencében, valamint az európai és a tengerentúli diaszpórában élő evangélikusok hitbeli, lelki és nemzeti egységének kifejezésére és erősítésére létrehozzuk a Magyar Evangélikus Konferenciát.

– A MEK szervezésével kapcsolatos előkészítő feladatokra és az alapdokumentum előkészítésére öttagú bizottságot állítunk fel, amelynek tagjai Adorjáni Dezső Zoltán püspök (Kolozsvár), Fabiny Tamás teológiai tanár (Budapest), Frenkl Róbert országos felügyelő (Budapest), Gáncs Péter püspök (Budapest), Gémes Pál lelkész (Stuttgart).

– Az előkészített dokumentumokat a MEK-hez csatlakozni kívánó egyházak, szövetségek és gyülekezetek döntésre jogosult testületei hagyják jóvá.

Tervünkre az egyház Urának áldását kérjük, és azt hittestvéreink figyelmébe ajánljuk!