Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 25 - Finn vendégek Nyíregyházán

Keresztutak

Finn vendégek Nyíregyházán

Egy húsztagú, fiatalokból álló csoport vendégeskedett június 5-e és 9-e között Nyíregyházán, viszonozva a gyülekezet tavaly májusi látogatását.

A Kajaani városából érkezett fiatalok Anja Riita Lukkari lelkésznő, Heimo Haverinen ifjúsági vezető és Juha Mikkonen kántor kíséretében ismerkedhettek meg a gyülekezet és a templom történetével. A belvárosi séta és az Emmaus Evangélikus Szeretetotthonban tett látogatás során, illetve a Sóstói Múzeumfalu látványosságainak a megtekintésén keresztül bepillantást nyerhettek az itteni gyülekezet életébe. Finn barátaink – a nyíregyházi evangélikus ifjúsággal együtt – autóbusz-kiránduláson vettek részt ittlétük második napján. A két gyülekezet ifjúsága – a kölcseiek vendégszeretetét is megtapasztalva – egymásra talált ezen a napon a sok közös játéknak és éneklésnek (is) köszönhetően. Szerdán vendégeink a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot látogatták meg, ahol – egy lyukasóra keretében – a díszteremben be is mutatkoztak. Este a nagytemplomban megrendezett gyülekezeti alkalmon énekkel és bizonyságtétellel szolgáltak, majd szeretetvendégséggel zárult a nap.

Egy éve mi voltunk a vendégeik Kajaaniban, most ők voltak a mi vendégeink Nyíregyházán – csodálatos volt megtapasztalni azt, hogy Jézus Krisztus által mindannyian boldogok lehetünk Isten országának vendégeiként.

Labossa Péter Mihály igazgató lelkész

Regionális hozzárendelés: Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség