Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 27 - Spirituális felkészülés a lelkészi szolgálatra

Egyházunk egy-két hete

Spirituális felkészülés a lelkészi szolgálatra

Mindig jóleső érzés egy-egy hosszabb út során az elemózsiás táskába nyúlni, és néhány korty friss vizet, egy-két falat tápláló eledelt magunkhoz véve meríteni erőt a folytatáshoz.

Az Északi Egyházkerülethez tartozó, éppen ordinációjuk előtt álló lelkészjelöltekkel D. Szebik Imre, az Északi Egyházkerület püspöke és Sárkány Tibor nyugalmazott lelkész (képünkön jobbra) „tarsolyuk” tartalmát osztotta meg az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban június 21–23. között Révfülöpön.

Az áhítattal és vecsernyével keretbe foglalt napok témáit beszélgetések során dolgozták fel. Szebik Imre és Sárkány Tibor a család, a házasság, a lelkészi szocializáció, az igehirdetés és a lelkigondozás kérdésében mondta el tapasztalatait, vetette fel a témákhoz tartozó problémaköröket.

Az együtt töltött két nap alatt a lelkészjelöltek közvetlenül feltehették kérdéseiket, és barátságos hangulatban oszthatták meg egymással azon örömeiket – és olykor csalódásaikat –, amelyeket otthoni gyülekezetükben és a hatodév alatt éltek át.

A „kihelyezett” tihanyi beszélgetés, az együttlétet lezáró úrvacsorai közösség alkalmat adott egymás jobb és mélyebb megismerésére.

Horváth-Hegyi Olivér

Regionális hozzárendelés: Északi Evangélikus Egyházkerület