Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 33 - Országos fúvóstábor Kismányokon

A közelmúlt krónikája

Országos fúvóstábor Kismányokon

A Tolna megyei Kismányokon álló evangélikus ifjúsági ház minden nyáron több tábornak is helyet ad, így immár tizennegyedik alkalommal rendezték itt meg az evangélikusok országos fúvóstáborát. A tíznapos programon közel negyvenen vettek részt, a szakmai munkát Johann Attila irányította, a tábor lelkésze Kertész Géza volt. A táborban a fiatalok belekóstoltak a közös zenélésbe; egyházi muzsika tanulásával mélyítették el tudásukat. A napi áhítatok és fúvóspróbák mellett természetesen sportolni és kirándulni is maradt idejük.

Az országos fúvóstábor résztvevői a környék több településén (Mucsfán, Kismányokon és Bonyhád-Majoson) is közreműködtek az istentiszteleteken. A majosi evangélikus templomban – Makán Hargita lelkész meghívására – másfél órás koncertet adtak a fiatalok, mellettük pedig fellépett a Creative Tuba Quartet, melynek tagjai az idén is részt vettek a táborban. A kvartett az augusztus 10-i gyenesdiási koncertre készülvén örömmel vette a lehetőséget.

A majosi esten a gyülekezet tagjai saját készítésű szendvicsekkel és süteményekkel kínálták a fellépőket és a vendégeket egyaránt, miközben a közösségi teremben megtekinthették az e sorok írójának a Kárpátalján készült felvételeiből rendezett fotókiállítást. A majosi programon részt vettek a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban táborozó mozgássérültek is Cserháti Péter vezetésével. A fúvószene mindenkit jókedvre derített a remek akusztikájú majosi templomban.

Máté Réka