Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 34 - „Földrészeket átfogó énekesek”

Kultúrkörök

„Földrészeket átfogó énekesek”

A Continental Singers angol elnevezést közelítő pontossággal a címben olvasható módon lehetne magyarra fordítani. Lapunk korábbi számában már hírt adtunk a nemzetközi oldalról – azaz az Európából és a tengerentúlról szerveződött kórusról. Ők csupán egy alkalommal szolgáltak hazánkban, viszont a „nyomukban járó” Magyar Continental Singers végigkoncertezte a júliust Miskolctól a déli végekig, Kisszállásig, no meg a dunántúli Bólytól a Tisza-parti Tiszaroffig. A fiatalok célja az, hogy Istent a modern zene és egyéni hitvallások segítségével magyar nyelven hozza közel az utca emberéhez. Az ország minden részéről jött énekes-táncosok nemcsak a templomba járókat, hanem a késő délutáni korzózókat is meg akarták szólítani, hogy a hit kérdéseivel forduljanak feléjük. Műsoruk címe Igen volt – mint ahogy Isten igent mondott mindannyiunkra. Ezért van az, hogy bárhová megyünk, nem vagyunk egyedül…

A huszonhat főből álló kórus tagjai Miskolcon készültek föl júliusi, huszonöt állomást érintő turnéjukra. Költségeiket támogatásból és a hívek adományaiból fedezték. Egy-egy fellépésnek csak az útiköltsége hatvan-hetvenezer forintot tett ki. A szállást és az ellátást a mindenkori vendéglátó gyülekezet biztosította.

Az augusztus már a Kölyök Continental és a Continental Színház jegyében zajlik. Mindkét csoport szolgál evangélikus helyszínen is. A nagytarcsai evangélikus templomban augusztus 22-én, hétfőn 18 órától a színház, 23-án, kedden a templom előtti téren ugyanebben az időpontban pedig a gyerekek csengő hangja várja az érdeklődőket.

K. L.