Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 36 - Vb-közvetítés a templomokban is

Kultúrkörök

Vb-közvetítés a templomokban is

Összesen tizenhatezer templomban és közösségi házban is lehet követni a Németországban zajló, jövő évi labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. A vendéglátó országban az evangélikus egyház szerezte meg a nem kereskedelmi szolgáltatók közül az ingyenes műsorszórás jogát a tulajdonos Infronttól.

„A megállapodás értelmében híveink óriás kivetítőkön nézhetik majd a mecscseket, melyek köré ingyenes rendezvényeket is szervezünk, felár nélkül forgalmazott ételekkel és italokkal. Az érdeklődő közösségek szeptemberben jelezhetik internetes oldalunkon az igényeiket” – jelentette ki a dpa német hírügynökség által csak „vb-atyának” titulált Hans-Georg Ulrichs. A harmincnyolc éves tiszteletes – aki korábban egy északnémet amatőrklubban csatárkodott, jelenleg pedig a badeni papválogatottat erősíti – hangsúlyozta, hogy a templomi tévéközvetítések a hitélet fontos részét képezik.

A németországi egyházak a világbajnokság müncheni nyitányán, illetve a berlini döntő előtt nagyszabású ökumenikus istentiszteletet terveznek.