Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 36 - Evangélikus lelkész segítheti a németek felkészülését a világbajnokságra

Kultúrkörök

Evangélikus lelkész segítheti a németek felkészülését a világbajnokságra

A jövőben egy lelkipásztor is segítheti a Jürgen Klinsmann vezette német válogatott lelki felkészülését a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokságra. „Már tájékoztattuk a Német Labdarúgó-szövetséget (DFB) és a válogatott vezetőit, hogy készek vagyunk spirituálisan támogatni a játékosokat. Nagyon örülnénk, ha újjáéledne a kapcsolat egyházunk és a nemzeti tizenegy között” – mondta néhány nappal ezelőtt Hans-Georg Ulrichs evangélikus lelkész.

A keresztény felekezet egyik képviselője már akkor is szerepelt a válogatott mellett, amikor – 1974-ben – Németország labdarúgó-világbajnokságot rendezett. Akkor a Helmut Schön által irányított együttes 2:1-re diadalmaskodott Hollandia ellen a müncheni döntőben. A futballisták és az egyházi személyek gyümölcsöző együttműködése 1990-ben is folytatódott, akkor ugyanis – Franz Beckenbauer szövetségi kapitány kérésére – egy protestáns lelkész kísérte el a játékosokat Olaszországba.

Klinsmann, aki tagja volt az 1990-ben világbajnoki címet szerző német gárdának, más külső segítséget is igénybe vesz: a németországi sport történetében először pszichológust szerződtetett a játékosai mellé.

MTI