Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 39 - Hálaadás Cinkotán

Egyházunk egy-két hete

Hálaadás Cinkotán

„Nincs élet világosság és teremtő, tiszta hang nélkül, s az orgona olyan fényforrás, amely a menny ragyogásából ad tovább valamit. A mellette felcsendülő vox humana pedig Isten világosságából visszhangzik valamit” – mondta Gáncs Péter püspök a cinkotai gyülekezet hálaadó istentiszteletén szeptember 18-án. Az igehirdetésben Mt 5,14–16 alapján pedig arra buzdított, hogy e gyülekezetnek is legyen kisugárzása, hogy a világ meglássa a mennyei Atya szeretetét.

Blatniczky János lelkész köszöntő szavaiból kiderült, hogy ezúttal az orgona és a templom belső világításának felújítása, valamint a külső díszkivilágítás költségeinek önkormányzati átvállalása indította hálaadásra a gyülekezetet, s ebben osztoztak a környékbeli lelkészek, az egyházkerület, az egyházmegye, a szomszédos gyülekezetek tagjai és a világi oldal is.

Az egyházzenés istentiszteleten külföldi és magyar darabokból álló színvonalas összeállítás hangzott el. Közreműködött a gyülekezet énekkara, Herbert Wulf orgonaművész, W. Kinczler Zsuzsanna kántor, Papp Mária hegedűművész és persze minden jelenlévő, aki Istennek adott hálát a tiszta hangért és fényért egy olyan világban, amely szomjazza a harmóniát.

Hulej Enikő

Regionális hozzárendelés: Cinkotai Evangélikus Egyházközség