Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 40 - Megkérdeztük…

A hét témája

Megkérdeztük…

Szladek Jánosné (67)

Nagytarcsa

Számomra az EvÉlet „családi lap”, még édesanyám fizette elő, és én is rendszeres olvasója vagyok, éppen ezért örömmel és kíváncsian jöttem el erre a napra.

Mezősi György (45)

Budapest

Édesanyámmal érkeztem erre az ünnepi napra. Természetes volt a számunkra, hogy jövünk, hiszen egykor édesapám volt az Evangélikus Élet felelős szerkesztője.

Magassyné Imreh Zsuzsanna (39)

Nemeskér

Férjemmel és fiaimmal érkeztem a találkozóra. Örülök, hogy a gyerekeket sem kellett otthon hagynunk, jó, hogy vannak nekik szóló programok. A kíváncsiság hozott ide. Érdekes volt az egész alkalom. Jó volt személyesen is találkozni egy-egy szerzővel. Szintén nagyon jónak találtam a lap hetven esztendejére visszatekintő fórumbeszélgetést.

Sepsi Ilona (42)

Miskolc

A miskolci csapat tagjaként érkeztem. Katolikusnak kereszteltek, de két éve az evangélikus gyülekezetbe járok. Nagyon szeretem a lapot, ezért is jöttem el ma Budapestre. Fontosnak tartom, hogy minél többen olvassák, hogy az evangélikusok tudjanak azokról a dolgokról, amelyek őket is érintik, róluk is szólnak. Magam minden cikket elolvasok, egy hétig is „kitart” egy-egy lapszám. A kedvenceim közé tartoznak azok az írások, amelyek ma élő emberekről szólnak, olyanokról, akik példát jelenthetnek a számunkra.

Magassy Áron (10)

Nemeskér

Jól éreztem magam a találkozón. Jó volt más gyerekekkel találkozni, és új barátokat szerezni ezen a napon.

Stubner Józsefné (70)

Kiskőrös

Nem evangélikus vagyok, hanem katolikus, de kisebb-nagyobb rendszerességgel magam is olvasom a lapot. Kísérőként érkeztem, és nagyon jól éreztem magam az EvÉlet ünnepén.

Korpa Béla (67)

Budapest

Feleségem az újpesti evangélikus gyülekezet presbitere, őt kísértem el. Mivel jár nekünk a lap, én is olvasom, bár katolikus vagyok. Az Evangélikus Életben elsősorban az ökumenét érintő témák érdekelnek. A foglalkozásom miatt – pedagógus vagyok – figyelemmel kísérem az oktatást érintő cikkeket is. Magas színvonalú, igényes lapnak tartom, örömmel veszem kézbe. Egyetlen kritikai megjegyzésem lenne csupán: a változatosságot tartanám fontosnak. Ezen azt értem, hogy jobb lenne, ha az elméleti, értékelő írásokat nem mindig ugyanazok a szerzők jegyeznék.

Janecskóné Surányi Hajnalka (45)

Pesterzsébet

Kíváncsi voltam arra, hogyan ünnepli meg a születésnapját a hetilap, ezért jöttem el. A programok közül nagyon vonzó volt számomra az Izsóp együttes koncertje. A sajtóhiba-vadászat is nagyon érdekelt, véleményemet, kérdéseimet rá is írtam a leadott lapra. Annak is örülök, hogy sok ismerőssel találkozhattam itt.

Horváth Mária (32)

Pécel

Kollégáimmal érkeztem – elsősorban azért, hogy szakmai szemmel nézzem a rendezvényt, a szervezést, a programokat. A Bibliaszövetség lapja, a Biblia és Gyülekezet munkatársaként „lapkészítési műhelytitkokat”, tudnivalókat is szerettem volna ellesni.

Misják Petra (21)

Budakalász

Bár olvasom a lapot, ez a nap számomra mégsem teljesen csak az Evangélikus Életről szól, hiszen egy vagyok a gyermekmegőrzésért felelős csapat tagjai közül.

Dr. Vándor Antalné (70)

Kiskőrös

A hetvenedik születésnapját ünneplő hetilap rendezvényére nagy örömmel jöttem, hiszen közel tíz éve vagyok előfizetője az általam nagyon szeretett újságnak. Kedvencem az Új nap – új kegyelem rovat. A szövegét rendszeresen legépelem, és levélben elküldöm a férjem családjának is. Ez az igei vezérfonal valóban napi segítséget jelent a számomra. Mivel nemrég végeztem el egy internetes tanfolyamot, ezért ugyancsak nagyon hasznos nekem az Egyház és világháló rovat olvasása. Általában véve nagyon fontosnak tartom, hogy a lap teljes körű kitekintést nyújt a világra, tájékoztat a világban zajló fontosabb eseményekről.

Traply Zsolt (11)

Pilis

Eddig még nem nagyon forgattam az Evangélikus Életet; a jövőben – ha lesz időm rá – szeretném olvasni.