Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 44 - Regionális evangélizáció Dabason

Egyházunk egy-két hete

Regionális evangélizáció Dabason

Ebben az évben nem először és nem is utoljára adódott lehetőség a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében arra, hogy több gyülekezetet is érintő evangélizációs alkalmat tartsanak. Alberti, Szolnok és Vecsés után október 19. és 21. között Dabason került sor evangélizációra.

A három nap folyamán egy-egy bibliai kérdő mondatra épültek az igehirdetések: Ember, hol vagy?, Ki vagy te, Uram?, illetve Hol van a te testvéred? címmel Endreffy Géza, Ittzés István, illetve dr. Csepregi András prédikált. A templomi igehirdetések után a gyülekezeti teremben folytatódtak tovább az alkalmak, a felvetett témákkal kapcsolatos, kötetlen beszélgetés formájában. A terített asztal mellett Endreffy Géza a növekedő budaörsi gyülekezet életéről és az ott folyó, példaértékű munkálkodás titkairól beszélt. Ittzés István az egymás iránti felelősségre hívta fel a figyelmet: „Ne csak várjuk az embereket, hanem menjünk utánuk, imádkozzunk értük!” Dr. Csepregi András igehirdetésében rámutatott erőszakot sugárzó kulturális környezetünk veszélyeire, melyek ellen Jézus tanításának ismeretében eredményesen lehet küzdeni.

Csakúgy, mint október 8-án a Deák téri országos evangélizáción, ez alkalommal is megállapították, hogy az ilyen típusú alkalmak az esetek többségében a már templomba járó, gyülekezetben élő, igét hallgató emberek erősítését, biztatását szolgálják. Tehát nem beszélhetünk a klasszikus értelemben vett evangélizációról, bár annak nevezzük. Reménységünk azonban az, hogy az elhangzottak nem maradnak a templom falai között, és a gyülekezeti tagok is továbbadják a jó hírt.

Kustra Csaba

Regionális hozzárendelés: Dél–Pest Megyei Egyházmegye