Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 47 - Egy cseppben az ember

Kultúrkörök

Egy cseppben az ember

Családias hangulatú összejövetelen mutatták be az érdeklődőknek az Egy cseppben az ember – Lengyel Anna leveleskönyve című, a Jaffa Kiadó gondozásában megjelent kötetet november 9-én a fasori gimnázium dísztermében. Házigazdaként először az iskola igazgatója, dr. Ódor László, majd a kötetet összeállító Rados Péter köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket. Az eseményt neves művészek – Palya Bea, Illényi Katica és Levente Péter – fellépése tette színesebbé. A műsorvezető Feledi Balázs művészeti író volt.

A kötetet fellapozva bátran mondhatjuk, hogy az ismert rádiós e leveleskönyv megjelentetésével is elérte célját: miként műsorának hallgatói, úgy most a kötet olvasói is gazdagodhatnak – lelkiekben és szellemiekben egyaránt.

A levél intim műfaj, egy leveleskönyv sok-sok titkot tartalmaz. Ez is. Milyen titkok ezek? Műhelytitkok. A Magyar Rádió szerkesztő-riportere, Lengyel Anna Egy csepp emberség című sorozatában naponta mutat be a rádióhallgatóknak egy-egy értékes embert s az ő rövid vallomását – az emberségről.

Lengyel Anna beavatja az olvasót könyvében a kapcsolatépítés titkaiba. Hozzá írott leveleket olvashatunk, melyek természetesen személyes hangúak, mégis mindannyiunkhoz szólnak. Ahhoz, hogy valaki féltett, dédelgetett gondolatairól beszéljen, kitárulkozzon – bizalom kell. Ez a leveleskönyv olyan személyiségeket szólaltat meg, akik megbíznak Lengyel Annában. Ez a leveleskönyv bizonyítja, létezik értékközpontú közszolgálat – ennek szakmai titkait tárja fel a riporter.

G. Zs.