Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 47 - Lengyel Anna az „emberséges” rádiózás kulisszatitkairól

A hét témája

Lengyel Anna az „emberséges” rádiózás kulisszatitkairól

Az Egy csepp emberség című műsor reggelente két percben, fél hét után két perccel a Kossuth rádió hullámhosszán hallható. Útravaló, szellemi-lelki táplálék, szubjektív vallomások értékes emberektől – Koltai Gergely gyönyörű zenéjével, figyelmet parancsoló szignáljával. A műsor szerkesztője Lengyel Anna. Az ötödik Evangélikus Médiaműhely nyitóprogramján végre betekinthettem a kulisszák mögé. Mindenekelőtt megtudhattam, hogy a műsor „háttérszerkesztője” Lengyel Anna férje, Rados Péter.

Balatonszárszón nemcsak személyes találkozásra nyílt lehetőségem, de elsők között vehettem kézbe az általam is tisztelt szerkesztőpáros „leveleskönyvét”.

Évek óta figyelemmel kísérem Lengyel Anna rádióműsorait. Kellemes orgánuma, szabatos magyar beszéde, emberközpontúsága mélyen megragadott.

Jó volt megtudni, hogy több mint egymillió embertársammal együtt vagyok a műsor rendszeres hallgatója. A benne elhangzó gondolatok emberibben indítják a napot. Érdekelt, hogy miként készül a műsor. Mi alapján történik a vallomástevők kiválasztása? Hogyan szerkesztik? A válaszok a teljesség igényével érkeztek.

„A kiválasztottak azok, akik munkájukkal, életükkel igyekeztek, igyekeznek minőséget nyújtani. Tudós és művész, sportoló, mesterember…, határainkon belül és határainkon túl élők egyaránt.”

Számomra valamennyien üzenetet közvetítenek: emberségről, hitről, hivatásról, szeretetről, az egymás iránti megbékélésről… Nap mint nap emberségre intenek.

Krátki Katalin