Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 47 - Pluszt adott a PRÚSZ

A hét témája

Pluszt adott a PRÚSZ

Béres L. Attilát vonzotta Szárszó, az ötödik Evangélikus Médiaműhely. A kálvinista Rómában szerzett teológiai diploma, valamint huszonhat éves újságírói, szerkesztői gyakorlat hozta el őt a protestáns újságírók összejövetelére. Örült annak, hogy régi ismerős kollégákkal is találkozott, hogy a műhely szervezői maguk közé tartozóként fogadták.

A PRÚSZ konferenciáján elhangzott etikai kérdések, valamint az egyház és a média kapcsolatáról szóló beszélgetések különösen lekötötték. Az Evangélikus Élet közös szerkesztésekor egy cél vezette: az, hogy az olvasók örömére a református és evangélikus, ifjú és őszülő halántékú újságírók jól sáfárkodjanak azokkal a talentumokkal, amelyeket kaptak. Többen kikérték a véleményét, igényelték a segítségét.

Az áhítatokon feltöltekezett lélekben is. A hasznos éjszakai beszélgetéseken (volt hajnalig tartó is), a közös játékok során, a lapkészítés közös munkáján, a tóparti sétákon új barátokra is szert tett.

Bízik abban, hogy továbbra is velük együtt tevékenykedhet a protestáns újságírásban, és hogy lesz még médiaműhely a magyar tenger partján.

Jánosi Vali