Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 47 - Lelkileg is töltekezett

A hét témája

Lelkileg is töltekezett

Állandó jókedv, széles mosoly, zenetudás – megannyi tulajdonság, melyek László Jenő Csaba személyiségével szerves egységet alkotnak. Az e sorokat papírra vető szobatárs nem átallott néhány személyes vallomást lejegyezni az Evangélikus Élet méltán népszerű cikkírójától.

– Nagy öröm számomra, hogy bár világi hivatást választottam magamnak, írásaim révén mégis Jézus Krisztus evangéliumának hirdetője lehetek – vallotta a szegedi jogi kar ötödéves hallgatója. –Fontosnak tartom, hogy a lelkészek mellett világiak is részt vegyenek az ige hirdetésében.

Jenő, aki több újságíró-tanfolyamot is elvégzett – köztük a Magyar Rádió riporterképző kurzusát –, úgy tartja, hogy legtöbbet a médiaműhelyekből profitált. Történetesen azért, mert ezek az alkalmak nemcsak szakmai ismereteit bővítették, hanem a lelki töltekezését is szolgálták.

– A médiaműhelyek munkája, szemináriumi foglalkozásai során megtapasztaltak a hétköznapjaim szerves részévé váltak – árulta el a lap olvasóinak László Jenő Csaba. – Az összetartó közösség révén a médiaműhelyek minden egyes napjából táplálkozhat a test és a lélek egyaránt.

A nem mellékesen Pusztaföldvár kántoraként is tevékenykedő ifjú minden érdeklődő hittestvérének őszintén ajánlja a következő médiaműhelyeken való részvételt.

–chladek–