Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 47 - Teológus a tévénemzedékből

A hét témája

Teológus a tévénemzedékből

A műhelymunkában másodszor részt vevő Nagy Gábor másodéves evangélikus teológus bevallása szerint nemet mond mindarra, amit ki akarnak kényszeríteni tőle. Az ötödik médiaműhelyre a (meg)tagadás kapcsán a 95 tétel című filmet hozta, melynek az elkészítésében maga is közreműködött. Az úgynevezett „tévénemzedékhez” tartozik. Korán rácsodálkozott a számítástechnika vívmányaira. A médiumok iránti érdeklődését mutatja az is, hogy szakirányú technikumot végzett. Egyetemi tanulmányainak kezdete óta aktív és lelkes „jelenlevője” a médiaszemináriumoknak.

Saját camera pauperumát elsődlegesen az örömhír terjesztésének a szolgálatába szeretné állítani, így maradván hű egyik alapelvéhez: Isten dicsőségét, jelenlétét a világban és Jézus Krisztus megváltó szeretetét minden rendelkezésére álló eszközzel hirdetnie kell.

Tudásának „aprópénzre váltását” leginkább a számára olyan kedves digitális csodadobozzal – fényképezőgépével – sikerült elérnie: természetfotói igényes igéslap-illusztrációk. Az olvasók szíves figyelmébe ajánlja őket e sorok írója:

Köpe Lídia