Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 47 - Mozgóképpel hitvallani

A hét témája

Mozgóképpel hitvallani

Andriska János, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola kommunikáció szakos hallgatója egy azok közül a fiatalok közül, akik úgy gondolják, hogy nem haszontalan és cikis dolog hívő életet élni. Ő tesz is valamit azért, hogy ezt reklámozza, népszerűsítse.

– Amióta leérettségiztem, már több dologgal foglalkoztam. Voltam szerződéses előadóművész, énekes-dalszerző, szövegíró, zenei szerkesztő-műsorvezető és riporter a Magyar Televízió Debreceni Regionális Stúdiójában. Jelenleg főiskolára járok; a Filmkockák projektben kreatív filmeket, különböző lapoknak pedig interjúkat készítek.

A média területei közül a televíziózás érdekel, ezt tartom ugyanis a leghatékonyabbnak. A „mozgóképpel”, zenével kiegészített televíziós újságírással könynyebben elérhetők a fiatalok. Filmjeimmel elsősorban az egyházról kialakult hamis képet próbálom megváltoztatni, és szeretném bemutatni a fiataloknak, hogy a kereszténység nem unalmas, nem ájtatoskodó vallás, hanem a tisztaság, az emberség és az energia forrása.

Czakó Kriszta