Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 48 - Evangélikus istentisztelet – Liturgikus könyv

Egyházunk egy-két hete

Elkészült – megérkezett – lehetőségként ajánljuk

Evangélikus istentisztelet – Liturgikus könyv

Minden gyülekezethez megérkezett a napokban – püspökeink ajánlásával – a tíz éve készülő Evangélikus istentisztelet – Liturgikus könyv.

Egyházunk szolgálatát, liturgikus életét, igében való elmélyülését gazdagítani kívánó alternatív istentiszteleti rendtartásunkat azzal a reménységgel bocsátjuk útjára, hogy áldás fakadhat belőle. Lehetőség nyílik felfedezésére, arra, hogy tanuljunk belőle, és gyakorlása által megismerjük az evangélikus keresztény istentisztelet mélységét, titkait, ajándékait. Lehetőség van a javításra is, hiszen a most megjelent „nullverzió” – próba és korrigálások után – egy év múlva, 2006 adventjére nyeri el végleges formáját. A liturgikus könyv teljes anyaga megtalálható egyházunk honlapján (www.lutheran.hu). Megérkezett – hirdetjük advent idején. Hisszük, hogy az új kötet is eszköze lehet annak, hogy általa és benne hozzánk is elérkezzék az adventi Úr.