Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 48 - Kedves Gyerekek!

Gyermekvár

Kedves Gyerekek!

A mai alkalommal egy kibővített, egész oldalas Gyermekvárral találkozhattok az Evangélikus Élet hasábjain. A rovatban bemutatjuk nektek a Mustármag című gyermekújságot, amely az idén lépett a tizedik évfolyamába. Igaz, hogy ezt az évente többször megjelenő lapot elsősorban az erdélyi magyar gyerekek olvassák, de ti is előfizethettek rá! Szívből ajánlom nektek, mert sok rejtvényt, bibliai fejtörőt és érdekes történetet találhattok benne.

Egy mesekönyvet is ajánlunk, amely a két éve megjelent, nagy sikerű Széllelbélelt mesék szerzőinek a legújabb kötete. A főhősök izgalmas kalandok során utaznak Felüllia és Alullia között, hogy a rájuk váró feladatokat – mint például a rosszaságmagvakat összeszedő Rosszcsontgépek megfékezése – megoldják.

Végül, de nem utolsósorban ezen az oldalon adjuk közre a jövő esztendő országos gyermekprogramjaira (országos hittanverseny, bábverseny) vonatkozó tudnivalókat is.

A Gyermekvár előző, hat részből álló rejtvénysorozatát nagy örömömre sokan helyesen oldottátok meg. „A történet nagyon jó, alig várom, hogy hazaérjek a templomból, és elolvassam!” – írta Török Julianna egyik levelében. Ezúton köszönjük meg Füller Tímea munkáját, aki megálmodta és papírra vetette az Anitáról szóló történeteket.

A három szerencsés nyertes – Horváth Bernadett (Rábaszentandrás), Kajtár Dániel (Bük) és Török Julianna (Soltvadkert) – ajándékcsomagot kap. A többi, helyes megfejtést beküldő játékosnak apró meglepetést küldünk. Mindenkinek gratulálunk, és olvassátok továbbra is a Gyermekvár rovatot! Szeretettel:

Boda Zsuzsa