Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 48 - „Mindeddig megsegített bennünket az Úr!”

evél&levél

„Mindeddig megsegített bennünket az Úr!”

Hálát adtunk a Középhalmi Misszióban az esztendőnek a Szentháromság utáni 24. vasárnapján, amikor missziónk harangja elhunyt testvéreinkért szólt. Lázár Zsolt reájuk emlékezve a 103. zsoltár vigasztaló szavait hirdette; bár e földön a halottak napját tartják, nekünk az örök élet vasárnapja a vigasztalónk.

Ez év április, július és október hónapjában gyógyító heteinken százhatvanketten hallhatták, hogy Jézus Krisztus a gyógyítónk és szabadítónk. Selmeczi Lajos, Túri Krisztina és Erdélyi Zoltán szolgálatát megáldotta Urunk. Szeverényi János közöttünk töltött egy napot – ezúttal is köszönjük a segítségét.

Az országos egyház támogatása lehetővé tette, hogy évről évre megszervezzük nagycsaládos táborunkat és az idősek hetét is. Ezeken az alkalmakon nyolcvannégy idős és fiatal testvérünk hallhatta Krisztus Urunk üzenetét Pecsenya Anna, Nobik Erzsébet, Túri Krisztina, Domokos Jenő és Szász Ferenc szolgálata révén.

Missziónk harangja hívogatta az élőket, így a hívogató szó eljutott Ambrózfalváig, Aszódig, Békésig, Békéscsabáig, Budapestig, Gyomáig, Farmosig, Kamondig, Kétpóig, Mezőtúrig, Nagyszénásig, Nemeskérig, Nyíregyházáig, Ózdig, Paksig, Szarvasig, Tatabányáig és Tiszaföldvárig. A gyermekek szívében az elvetett mag kikél, a betegek gyógyulnak, a szenvedély rabjai szabadulnak, a hitben járók erősödnek, és az idős testvéreink megértik, hogy van örök élet.

Dr. Sárkány Angyal (Szarvas)