Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 50 - Két ülés egy napon

Egyházunk egy-két hete

Két ülés egy napon

A Magyarországi Evangélikus Egyház két fontos munkaközössége tartotta ülését egymáshoz kapcsolódva december 1-jén.

Az Északi Evangélikus Egyházkerület székházában délelőtt az esperesek tanácsa ülésezett. Az egyházmegyék lelkészi vezetői, a püspökök, valamint az Országos Egyházi Iroda képviselője áttekintették az aktuális kérdéseket, különös tekintettel a hitoktatás megszervezésére, az ingatlanrendezés esedékes feladataira és a 2006. évi országos költségvetéssel kapcsolatos teendőkre.

Az esperesi kollégium együtt gondolkodott arról, hogy mi módon lehetne a vezetőképzés szakmai ismereteit egyházunk ezen szintjén is kamatoztatni. A testvéri közösséget formáló közös ebéd után az egyházmegyék lelkészi vezetői zárt körben értékelték a jelenlegi egyházi és társadalmi helyzetet, illetve egyeztették feladataikat.

Ez idő alatt ült össze egyházunk országos elnöksége, hogy megvitassa a minden hónapban esedékes országos irodai beszámolót, és döntsön azokról az anyagi ügyekről, amelyekben a gyülekezetek sürgős segítségnyújtást várnak. Foglalkoztak a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium közelgő kétszáz éves jubileumával, az Élim Evangélikus Szeretetotthon rekonstrukciós terveivel, a bonyhádi gimnázium mellett építendő sportcsarnok tervével, a 2006. évi programokkal, valamint a választásnak és az Országos Közgyűlés tavaszi ülésének az előkészítésével.

OI