Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 50 - Ételek a Biblia korában

Kultúrkörök

Ételek a Biblia korában

Ádám almájától az utolsó vacsoráig

Az édenkert tiltott gyümölcse valóban alma volt? Mi az a Szent Péter-hal? Mi volt a tálban, amelybe Jézus együtt nyúlt Júdással az utolsó vacsorán? Ebben a könyvben tudományos igényű, ugyanakkor könnyen olvasható áttekintést talál az olvasó a Bibliában szereplő ételekről, mindezt szép illusztrációkkal és fényképekkel kísérve. Nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy mit ettek és ittak akkoriban, hanem azt is, hogy miből és hogyan készítették el, miként szerezték be és tárolták ételeiket. Ez a könyv új megvilágításba helyezi a bibliai ételeket, új és jelképes jelentéseket tár fel számos étkezés hátteréről.

Mindezeken túl egy sor, a Biblia által ihletett, könnyen elkészíthető étel receptje is megtalálható a könyvben, melyeket mindenki bátran kipróbálhat családja és barátai körében.

Bibliai őseink étkezési szokásainak megismerése révén új úton kerülhetünk közel a Biblia korához. E könyv segítségével felfedezhetjük, hogy a Biblia – mely lelki életünk leginspirálóbb forrása – a konyhában is ösztönző lehet.