Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 52 - Örömteli hibaigazítás

Közlemények, nyilatkozatok

Örömteli hibaigazítás

Ritkán adódik úgy, hogy egy korábbi, tévesnek bizonyult információ kiigazítása – legalábbis nagyobbrészt – örömmel töltse el a hiba kiigazítására kötelezettet. Decemberi lapszámainkban közöltük a 2006. évi előfizetési díjakat, amelyeknek a kiszámítása során egy nagyon lényeges tényező elkerülte a figyelmünket: a jövő évi adótörvények értelmében a lapok, folyóiratok áfakulcsa ugyan 15% marad, de előfizetés esetén 5%-ra mérséklődik. A tervezett mintegy 10%-os áremelés így előfizetőink esetében nem jelent fogyasztóiár-növekedést.

2006-ban laponként csak egy 1 Ft-os korrekciós áremelést hajtunk végre. Kérjük, hogy a korábban bejelentett árat, illetve előfizetési díjat tekintsék tárgytalannak. Az Evangélikus Élet egy számának ára 2006-ban 165 Ft, az éves előfizetési díj 8580 Ft, a féléves 4290 Ft, a negyedéves pedig 2145 Ft lesz.

Azon kedves előfizetőink esetében, akik 2006-ra a téves áron már előfizetettek lapunkra, a befizetett összeg erejéig meghosszabbítjuk előfizetésüket. Tehát ha egy évre fizettek elő a téves áron, akkor nem 12 hónapos előfizetést regisztrálunk, hanem 13 hónaposat. Így előfizetésük 2007. január végéig él. Féléves előfizetés esetén két héttel, negyedéves esetén egy héttel hosszabbodik meg az előfizetési időszak. A jövőben ezek figyelembevételével küldjük el a díjbekérő levelet.

Azon kedves előfizetőinket pedig, akik még nem fizették be a jövő évi előfizetési díjat, arra kérjük, hogy a most közölt díjak alapján fizessenek elő lapunkra.

Tekintettel arra, hogy az egyházközségek is előfizetéses rendszerben rendelik meg újságunkat, a gyülekezetek esetében is a fenti árakkal számlázzuk ki a jövő évi díjakat.

Széchenyi Gizella főkönyvelő, Kendeh K. Péter igazgató (Luther Kiadó)