Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 10 - Finn vendégváró

Kultúrkörök

Finn vendégváró

Outi Karanko-Pap receptfüzetéből

Két dl sima joghurtot fakanállal összekeverünk 1 dl kristálycukorral és 1 teáskanál szódabikarbónával. Hozzáteszünk 1 egész tojást és ˝ dl olajat, majd 3 dl réteslisztet. Az így kapott tésztát kerek tortaformába öntjük és egyenletesen elkenjük.

Három almát meghámozunk, nagy lyukú reszelőn lereszelünk, majd rászórjuk a tésztára. Fahéjjal, cukorral meghintjük; egy kevés mézet is rácsorgathatunk. Alma helyett más gyümölccsel is készíthetjük, vagy túrót is használhatunk hozzá. (Utóbbihoz 2 dl tejfölt összekeverünk ź kg túróval, 1 dl kristálycukorral és 2 evőkanál narancslével vagy citromlével.)

Még hideg sütőbe helyezve 200 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.