Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 10
- Finn vendégváró
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Finn vendégváró
Outi Karanko-Pap receptfüzetéből
Két dl sima joghurtot fakanállal összekeverünk 1 dl kristálycukorral és 1 teáskanál szódabikarbónával. Hozzáteszünk 1 egész tojást és ˝ dl olajat, majd 3 dl réteslisztet. Az így kapott tésztát kerek tortaformába öntjük és egyenletesen elkenjük.
Három almát meghámozunk, nagy lyukú reszelőn lereszelünk, majd rászórjuk a tésztára. Fahéjjal, cukorral meghintjük; egy kevés mézet is rácsorgathatunk. Alma helyett más gyümölccsel is készíthetjük, vagy túrót is használhatunk hozzá. (Utóbbihoz 2 dl tejfölt összekeverünk ź kg túróval, 1 dl kristálycukorral és 2 evőkanál narancslével vagy citromlével.)
Még hideg sütőbe helyezve 200 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.
::Nyomtatható változat::
|