Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 13 - A püspökiktatás helyszínének megközelítése

Élő víz

A püspökiktatás helyszínének megközelítése

A Miskolc-Tiszai pályaudvarra érkezőket „Püspökiktatás” felirattal ellátott autóbuszok szállítják a helyszínre. Indulási idejük: 10 óra, illetve 10 óra 10 perc. A buszok a főbejárat elől indulnak. A templom az 1-es és 2-es villamossal is megközelíthető: a Tiszai pályaudvartól az ötödik, Városház elnevezésű megállónál kell leszállni, ahol a vendégeket Luther-rózsás kitűzőt viselő diákok segítik.

Az ünnepi alkalmat követő fogadásra a vendégeket szintén a „Püspökiktatás” felirattal ellátott autóbuszok szállítják. A vonattal hazautazókat a fogadás helyszínéről az autóbuszok a 16.40-kor Nyíregyháza felé induló gyorsvonathoz és a Budapest felé 17.05-kor induló intercityhez viszik ki.

A személygépkocsival vagy autóbusszal érkezőket a mellékelt térkép segíti az eligazodásban. A több mint kétszáz gépkocsit befogadó, őrzött, ingyenes parkoló a Kis Hunyad, a Dayka Gábor és a Hunyadi utcában található. A templomudvarba gépkocsival behajtani nem lehet!

  1. A templom
  2. Lelkészi parkoló
  3. Személygépkocsi-parkoló
  4. Buszparkoló