Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 13 - Megalakult a TEKIOE

Keresztutak

Megalakult a TEKIOE

A négy történelmi egyház fenntartásában működő közoktatási intézmények vezetői 2006. február 16-án megalapították szakmai és érdekvédelmi szervezetüket, a Történelmi Egyházak Közoktatási Intézményvezetőinek Országos Egyesületét (TEKIOE).

Az egyesület feladatának tekinti az intézményvezetők szakmai, vezetői ismereteinek bővítését, továbbképzések, konzultációs fórumok, konferenciák szervezését és a történelmi egyházak intézményei közötti hatékonyabb szakmai kommunikáció kialakítását.

Az egyesület segíteni szeretné az intézmények pedagógusainak, tanulóinak és szüleiknek hatékonyabb tájékoztatását, érdekeik védelmét. Emellett figyelemmel kívánja kísérni a neveléssel, oktatással kapcsolatos országos és helyi szintű intézkedéseket, és a döntés-előkészítések során képviselni fogja tagjainak véleményét, érdekeit.

Az egyesület alapítói fontosnak tartják, hogy a történelmi egyházak fenntartásában működő közoktatási intézmények hagyományait védjék, megőrizzék, ápolják és bemutassák.

Az egyesület tagja lehet a történelmi egyházakhoz tartozó intézményeken kívül bármely olyan alapítványi vagy egyesületi óvoda, iskola vezetője, igazgatótanácsi tagja is, aki a történelmi egyházak értékrendjét elfogadja.