Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 18 - Köszönet az ajándékműsorért

evél&levél

Köszönet az ajándékműsorért

Ismét eljött hozzánk a ceglédi református nagytemplom Forrás kórusa Györe Sándor énekkarvezetővel. Először karácsony előtt szerepeltek nálunk. Gyönyörű kóruskoncertjük máig emlékezetes maradt számunkra. Nagyon örültünk, hogy újra megörvendeztettek bennünket.

Természetesen ismét szép műsort hoztak. Az énekszámokat az Erőm és énekem az Úr című gyűjteményből válogatták. A „Hála, hogy itt a csendes reggel” kezdetű ének volt a bevezetés. Ezt tizenkét szebbnél szebb énekszám követte. „Ó, halld meg imám”; „Néha együtt vagyunk”; „Uram, közel voltam hozzád”; „Te csak az Istennek országát keresd” – és még sorolhatnám. Élénkítőleg hatott, hogy a 12. énekszámot („Ne félj, ne aggódj, ne sírj, ne bánkódj, ha tiéd Isten, tiéd már minden…”; taizéi ének) a közönség a kórussal együtt énekelte. Szatmári Gábor kórustag, a Cegléd Rádió 88 szerkesztő-műsorvezetője ismét színesítette a kórus néhány énekszámát szép furulyajátékával.

Léleküdítően szép ajándékműsort kaptunk virágvasárnapra. Úgy éreztük, hogy a köszönetünk mellett nyomatékosabban is ki kell fejeznünk hálás örömünket. Lőrincz Mária, a kolozsvári opera volt tagja pár hete lakótársunk a szeretetotthonban. „Hadd jöjjek én…” kezdetű gyönyörű szólóénekével mindnyájunk nevében megköszönte a kórusnak a szereplést.

A szeretetotthon nevében kérjük a Forrás kórust, hogy hamarosan újra részesítsenek bennünket a múlt vasárnapihoz hasonló élvezetben.

Barth Györgyné (Káldy Zoltán Evangélikus Szeretetotthon, Albertirsa)