Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 18 - Kakaós túrós

Kultúrkörök

Kakaós túrós

Hozzávalók

A tésztához: 40 dkg rétesliszt, 25 dkg porcukor, 1 db Liga margarin, 1 db tojássárgája, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaó.

A töltelékhez: 1 kg túró, 3 db tojássárgája, 10 dkg mazsola, 20 dkg porcukor, 4 tojásfehérje habbá verve.

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd egy maroknyi tésztát félreteszünk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, a végén pedig hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket.

A tésztát előzetesen kinyújthatjuk a tepsi méretére, de ne ijedjünk meg, ha a beemelésnél szétszakadozik. A tepsiben kézzel próbáljuk meg eldolgozni a réseket. Kenjük rá a tölteléket, a félretett tésztát reszelő segítségével reszeljük a tetejére, majd előmelegített sütőben süssük meg.