Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 22
- Túrós szelet
Kultúrkörök
Túrós szelet
Hozzávalók a tésztához: 55 dkg liszt, 40 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 tojássárgája, 1,5 kávéskanál szódabikarbóna, 1,5 csomag vaníliás cukor, 2-3 evőkanál tej. Hozzávalók a krémhez: fél kg túró, 20 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál búzadara, 1 pohár tejföl, 3 tojás felvert habja.
Elkészítés: a tésztát összegyúrjuk és egy órára hidegre tesszük. Két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot a nagy (körülbelül 35×35 centiméteres) gáztepsi aljára tesszük, rákenjük a krémet, majd betakarjuk a másik lappal. Huszonöt-harminc percig sütjük; porcukorral meghintve tálaljuk.