Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 29 - Díjazottak

Egyházunk egy-két hete

Díjazottak

„Egyházunk szép arborétumában sok impozáns fa van. Egyik ilyen a békéscsabai gimnázium” – kezdte ünnepi köszöntőjét Hafenscher Károly országos irodaigazgató Békéscsabán, a pedagógusok találkozóján tartott gálán. (A találkozóról tudosításunk az 1. oldalon. – A szerk.) Ezzel az eseménnyel zárta jubileumi évét a százötven esztendős intézmény. A városháza udvarán tartott előadáson a gimnázium diákjai verssel, énekkel és tánccal szerepeltek, a produkciók szünetében pedig röviden ismertették az iskola másfél százados történetét.

Az évforduló zárásaként Kondor Péter esperes, az igazgatótanács elnöke olyan békéscsabai evangélikusoknak adott át elismerést, akik segítették a gimnázium rendszerváltás utáni újraindítását. A Békéscsabai Evangélikus Gimnáziumért díjat vette át Aradi Andrásné nyugalmazott tanár, aki pedagógusként és lelkészfeleségként is szolgált évtizedeken keresztül; a ’90-es években segített összefogni az evangélikus tanári kart. Ezt a díjat kapta meg dr. Simon Fiala János is, akit „elkötelezett evangélikusként és elkötelezett hazafiként” mutatott be az esperes. A díjazott ötleteivel, gondolataival segítette az intézményt. Posztumusz elismerésben részesült Táborszky László; a díjat az egykori békéscsabai esperes özvegye vette át. Az igazgatótanács két egykori elnökének, dr. Rück Andrásnak és Szente Bélának elismerő oklevelet adott át Kondor Péter, ezzel is megköszönve, hogy a „viharos és nehéz időkben” békességre törekedve vezették a testületet.

–ó –ő –a

Regionális hozzárendelés: Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú M?vészeti Iskola és Kollégium