Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 29 - Budapest-Fasor–Trostberg

A hét témája

Budapest-Fasor–Trostberg

A kapcsolat egy kettős kereszteléssel kezdődött tizenöt évvel ezelőtt. A keresztszülők Trostberg-Pallingból jöttek, a keresztelendő tizenéves magyar testvérpár szüleinek régi barátaiként. Az alkalom utáni baráti beszélgetés során vetődött fel a testvérkapcsolat létesítésének gondolata.

Két évvel később – miután mindkét presbitérium igent mondott – megvalósult az első látogatás: a trostbergi Christus-Kirche énekkara adott templomi hangversenyt a fasori templomban, és lelkészük prédikált vasárnapi istentiszteletünkön. Legközelebb már mi látogattunk tízfős csoporttal hozzájuk, és szeretetteljes fogadtatásban részesültünk mind a gyülekezetben, a város polgármesterénél, mind a szállást adó családoknál. Azóta évenként felváltva látogatjuk egymást, egy-egy hosszú hétvégén gyülekezeti alkalmak, kirándulások színesítik kapcsolatunkat.

A sok emlékezetes élmény közül kiemelhetjük a tízéves évfordulón rendezett fénykép- és plakátkiállítást. Felejthetetlenek a közös kirándulások is hazánkban, illetve Németországban. Reméljük, hogy ez a kedves, barátságos és tapasztalatcserén alapuló kapcsolat a jövőben is folytatódik.

Szirmai Zoltán

Regionális hozzárendelés: Budapest–Fasori Evangélikus Egyházközség