Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 29 - Szombathely–Kaufbeuren

A hét témája

Szombathely–Kaufbeuren

A Szombathely és Kaufbeuren közötti testvérvárosi kapcsolat keretein belül négy éve építgetjük barátságunkat a német gyülekezettel.

Először 2002-ben, a tízéves bajor–magyar jubileumon találkoztunk kaufbeureni testvéreinkkel Schrobenhausenben, majd négy-hat fős csoportok látogatása következett.

Az utóbbi két évben felgyorsultak és még tartalmasabbá váltak az események. 2004 decemberében a kaufbeureni evangélikus Szentháromság-templom felszentelésének négyszázadik évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepségre kaptunk meghívást; azzal, hogy részt veszünk egymás ünnepein, összetartozásunkat demonstráljuk.

  1. virágvasárnapján tizenhét fős delegációt láttunk vendégül. Ez az alkalom azért volt kiemelkedő jelentőségű, mert csak a sok személyes ismeretség révén lehet elmélyíteni, megszilárdítani a kapcsolatokat.
  2. szeptemberében a testvérkapcsolati szerződés aláírásával koronáztuk meg a folyamatot. A visszajelzések szerint egyre nagyobb érdeklődésre számíthatunk német testvéreink részéről – idén ősszel például egy körülbelül ötvenfős kórus fog meglátogatni bennünket. Terveink között szerepel egy augusztusi közös balatoni ifjúsági táborozás is, amelyen tíz-tizenkét német fiatal és ugyanennyi magyar evangélikus tölthet el egy hetet.

Csiszárné Bakó Katalin

Regionális hozzárendelés: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség