Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 29 - „Egy falat mennyország reggelire…”

evél&levél

„Egy falat mennyország reggelire…”

Bevallom, ritkán nézek tévét, és még ritkábban reklámokat. A minap csatornaváltás közben ütötte meg a fülemet a címben olvasható ajánlat. Hogy melyik csatornán volt látható, nem tudom, mert szinte „automatikusan” továbbkattintottam. De azért elgondolkodtam. Úgy látszik, a „Nincs több, mi adható!” világkorszaknak vége, ma már a csillagos ég a határ! Talán megérjük azt is, hogy vacsorára pedig néhány falat „Fiastyúkot” ajánlanak, „Hogy élvezd az életet!” felkiáltással?!

Első gondolatom nem az volt, hogy vigyázz, nehogy a torkodon akadjon ez a nagy falat, hanem ez: miért elégszel meg ennyivel, hiszen van több is, mi adható, s ráadásul ingyen! A teljes „mennyországtagságot” vagy megnyered ingyen, kegyelemből, hit által, Krisztus érdeméért – vagy semmi pénzért meg nem szerezheted.

Ezért, kedves minden-(reklám)-evő Testvérem, az ilyen reggeli helyett az élő kenyér, a teljes Szentírás falatonkénti, rendszeres fogyasztását ajánlom – mert ez megunhatatlan, és nem is fogy el –, például a 275 éves evangélikus Útmutató étlapján szereplő teljes mennyeimenü-választékból!

Ízelítőnek csupán ennyi: Jézus önmagát ajánlja „főmenüként” nekünk is: „Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. (…) Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen, én pedig feltámasztom őt az utolsó napon.” (Jn 6,35.40)

De ez „csak” az előétel egy falata volt, jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Garai András (Nyíregyháza)