Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 31 - Evangélizáció Kapolcson

Kultúrkörök

Evangélizáció Kapolcson

Evangéliumi Műhely címmel a Lutheránus Megújulás irányítása alatt immár hatodik éve szerveznek evangélizációs szolgálatot a Művészetek Völgyében. A július 28. és augusztus 6. között megrendezendő fesztiválon három helyszínen – a kapolcsi és a taliándörögdi evangélikus templomban, illetve a kapolcsi Kis Eperfa Pincehátnál – folytatnak majd missziói munkát a történelmi és a szabadegyházak képviselői. A hangsúlyt elsősorban a beszélgetésekre, a személyes találkozásokra, az úgynevezett szelíd evangélizációra helyezik.

Ismerek egy embert… címmel a fesztivál ideje alatt minden nap 17 órakor tartanak majd istentiszteletet a kapolcsi templomban. A Biblia Galéria hangzó kiállítására is ide várják az érdeklődőket. Taliándörögdön a Teremtő lenyomatok című kiállítást tekinthetik meg az oda látogatók, míg a Kis Eperfa Pincehátnál moziklub üzemel majd. Ugyanitt diszkrét lelki segélyben is részesülhetnek az arra szorulók. A további programok között vetített képes előadás, színdarab, komoly- és könnyűzenei koncert is szerepel.

Az Evangéliumi Műhely, valamint a Művészetek Völgye programjairól a http://www.kapolcs.hu/ weboldalon találhatnak bővebb információkat.