Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 32 - Szolnok után Debrecen?

Szószóró

Szolnok után Debrecen?

Még be sem fejeződött az országos evangélikus ifjúsági találkozó, máris új, többnapos keresztény rendezvényre szóló meghívót kézbesített a virtuális postás. A Tiszántúli Református Egyházkerület és Debrecen városa augusztus 19. és 23. között színes programokkal várja a Kárpát-medence és a nagyvilág református ifjúságát. A világtalálkozó alkalmából augusztus 20-án a Tiszántúli Református Egyházkerület „kocsit” indít a virágkarneváli felvonuláson, amelyet biciklitúrán részt vevő fiatalok kísérnek majd.

Az ifjúsági fesztivál programja augusztus 21-én párhuzamosan több helyszínen veszi kezdetét. A nyitó fórumelőadáson, amely a „Valóban + a sztárok?” címet viseli, Bakács Tibor „Settenkedő” kritikus dr. Fazakas Sándorral, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorával és dr. Funk Sándor addiktológussal beszélget majd.

Az ifjúsági találkozók esetében megszokott programokon kívül – láthatatlan színház, teaház, lehetőségek piaca, táncház – különböző műfajokban alkotó együttesek lépnek porondra szinte megállás nélkül. A találkozón tartja lemezbemutató koncertjét az európai zenekritikusok által nagyra becsült, autentikus roma zenét játszó Parno Graszt, de fellép az instrumentális zenét játszó Kálvin tér és Step Time Band együttes is.

Mindennap több, keresztény témát feldolgozó színdarabot láthatunk amatőr és profi színjátszó társulatok előadásában. A Budapesti Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet tagjai Jónás történetét mutatják be, míg a kolozsvári fiatalokból álló színtársulat a Tékozló fiú című rockoperát viszi színpadra a református kollégium udvarán. Az ismertetett programokon kívül a fesztivál ideje alatt fiatal református alkotók munkáiból nyíló kiállításokat is látogathatunk.

Úgy gondolom, ez a rendezvény a Szélrózsa után remek lehetőség arra, hogy ismét keresztény emberekkel töltsünk pár napot, beszélgessünk egymással, illetve hogy egy kicsit jobban megismerjük református testvéreinket. A világtalálkozón való részvétel regisztrációhoz kötött, de minden keresztény fiatal számára nyitott! Bővebb információt a http://ttre.drk.hu/vilagtalalkozo/ internetes oldalon kaphattok, és ugyanott megtaláljátok a jelentkezési űrlapot is.

Györe Balázs