Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 32 - Alföldi hittanosok Nagybörzsönyben

evél&levél

Alföldi hittanosok Nagybörzsönyben

A pitvarosi, csanádalberti és ambrózfalvai hittanos gyerekek Vati Zsuzsanna lelkésznő vezetésével egy felejthetetlen, szép hetet tölthettek Nagybörzsönyben. Tavaly nyáron született meg az álom, hogy oda szeretnénk menni; mindent megtettünk azért, hogy valóra váljon.

Több pályázaton is indultunk, de tavasszal azt a szomorú hírt kaptuk, hogy nem nyertünk a Mobilitás-pályázaton. Ezért különösen is hálásak vagyunk mindazoknak, akik megmozdultak tervünk megvalósítása érdekében. Ők valóban a szívükön viselik ezeknek a gyermekeknek a sorsát, akik nem tehetnek arról, hogy az ország e mostoha sorsú vidékére születtek. A legkülönbözőbb helyekről érkezett támogatás: a kerülettől, a pitvarosi és az ambrózfalvai szlovák kisebbségi önkormányzattól, egy pitvarosi alapítványtól, a három gyülekezettől perselypénz formájában, az Evangélikus Missziói Központtól, illetve két megnyert pályázatból. Végül is július 17. és 22. között megvalósult az álmunk; nagybörzsönyi táborhelyünk a Reménység háza volt.

Az egész hetet gazdag program jellemezte. A keretet a „Dávid útja a trónig” téma adta, mely lehetőséget nyújtott arra, hogy a sok játék mellett a Bibliával is ismerkedjünk. A gyermekek élvezték nemcsak új környezetüket, hanem a rájuk bízott feladatokat, a külön kis foglalkozásokat is. A templom csendjében tartottuk a reggeli és esti áhítatokat. Kirándultunk a hegyekben, számháborúztunk, majd kisvonattal Kisirtásra utaztunk, ahol Dávid történetéhez kapcsolódóan akadályversenyt rendeztünk. A résztvevők a hazaindulást megelőző estén tábortűz köré ülve tudták meg, hogy kinek ki volt az őrangyala. A közös éneklés és zenélés hangulatossá varázsolta a táborzárást.

Ezúton köszönjük meg tisztelettel Lajtos Jánosnak, a nagybörzsönyi lelkésznek, hogy ott lehettünk. Szeretettel a hittanos tábor résztvevőinek nevében:

Hodák Györgyné óvónő (Pitvaros)