Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 43 - Olcsó almás pite

Kultúrkörök

Olcsó almás pite

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg Rama margarin, 2 evőkanál kristálycukor, pici só, 2 dkg élesztő, tej, reszelt alma, darált dió vagy zsemlemorzsa, a teteje megkenéséhez tojásfehérje.

Elkészítés: a lisztet, a margarint, a cukrot és a sót összekeverjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztővel, majd az egészből lágy tésztát gyúrunk. A tálban letakarva két órát pihentetjük, majd a tésztát megfelezzük. A tepsi méretűre kinyújtott alsó tésztalapot megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával, elosztjuk rajta a megcukrozott, reszelt almát, végül befedjük a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és az egészet aranybarnára sütjük.