Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 43
- Olcsó almás pite
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Olcsó almás pite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg Rama margarin, 2 evőkanál kristálycukor, pici só, 2 dkg élesztő, tej, reszelt alma, darált dió vagy zsemlemorzsa, a teteje megkenéséhez tojásfehérje.
Elkészítés: a lisztet, a margarint, a cukrot és a sót összekeverjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztővel, majd az egészből lágy tésztát gyúrunk. A tálban letakarva két órát pihentetjük, majd a tésztát megfelezzük. A tepsi méretűre kinyújtott alsó tésztalapot megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával, elosztjuk rajta a megcukrozott, reszelt almát, végül befedjük a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és az egészet aranybarnára sütjük.
::Nyomtatható változat::
|