Kultúrkörök
Fehér csokis, rumos csoda
Elkészítés: a csokoládét lereszeljük, majd a liszttel, a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal egy tálban fakanál segítségével összeforgatjuk. A puha vajat először magában, majd a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat is, végül az egészet a csokoládés alapba forgatjuk. Hozzáöntjük a rumot, és a fakanállal jól összedolgozzuk a tésztát.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából kiszedünk egy-egy evőkanál mennyiségű adagot, és kicsit meglapogatva a tepsire helyezzük. Ne kerüljenek egymáshoz túl közel, mert sülés közben elterülnek, és egymáshoz érnek. Előmelegített sütőben nagy lángon (körülbelül 180 fokon) körülbelül negyed óráig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét lekvárral is díszíthetjük.