Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 44 - Fehér csokis, rumos csoda

Kultúrkörök

Fehér csokis, rumos csoda

Hozzávalók: 30 dkg fehér csokoládé (lehet étcsokoládé is), 40 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 2 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál őrölt fahéj, 20 dkg puha Rama margarin, 30 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2 evőkanál rum.

Elkészítés: a csokoládét lereszeljük, majd a liszttel, a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal egy tálban fakanál segítségével összeforgatjuk. A puha vajat először magában, majd a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat is, végül az egészet a csokoládés alapba forgatjuk. Hozzáöntjük a rumot, és a fakanállal jól összedolgozzuk a tésztát.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából kiszedünk egy-egy evőkanál mennyiségű adagot, és kicsit meglapogatva a tepsire helyezzük. Ne kerüljenek egymáshoz túl közel, mert sülés közben elterülnek, és egymáshoz érnek. Előmelegített sütőben nagy lángon (körülbelül 180 fokon) körülbelül negyed óráig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét lekvárral is díszíthetjük.