Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 47 - Vaníliás krémes

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Vaníliás krémes

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg finomliszt, 12 dkg porcukor, 2 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája, 12 dkg Rama margarin, 1 kiskanál szalalkáli, egy csipet só. A krémhez: 3 csomag főzős vaníliás pudingpor, 1,5 l tej, 15 evőkanál porcukor, 6 tojásfehérje, 3 csomag vaníliás cukor.

A tészta elkészítéséhez a lisztbe belemorzsoljuk a margarint, majd hozzátesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Négy részre osztjuk és tepsiméretűre nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás után megsütjük.

A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejet és a kétféle cukrot állandó keverés mellett sűrűvé főzzük. Amikor elkészült, még forró állapotában hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Az elkészült krémmel megkenjük az egymásra tett tésztalapokat, majd a süteményt kicsit állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhulhasson.