Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 47
- Vaníliás krémes
Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Hozzászólás a cikkhez
Vaníliás krémes
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg finomliszt, 12 dkg porcukor, 2 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája, 12 dkg Rama margarin, 1 kiskanál szalalkáli, egy csipet só. A krémhez: 3 csomag főzős vaníliás pudingpor, 1,5 l tej, 15 evőkanál porcukor, 6 tojásfehérje, 3 csomag vaníliás cukor.
A tészta elkészítéséhez a lisztbe belemorzsoljuk a margarint, majd hozzátesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Négy részre osztjuk és tepsiméretűre nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás után megsütjük.
A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejet és a kétféle cukrot állandó keverés mellett sűrűvé főzzük. Amikor elkészült, még forró állapotában hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Az elkészült krémmel megkenjük az egymásra tett tésztalapokat, majd a süteményt kicsit állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhulhasson.
::Nyomtatható változat::
|