Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 06 - Sajtómunka és a keresztény értékek képviselete

Keresztutak

Sajtómunka és a keresztény értékek képviselete

Az újságírók védőszentjének, Szalézi Szent Ferencnek (1567–1622) az ünnepén, január 24-én tartott konferenciát a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége.

A Központi Papnevelő Intézet épületében rendezett, Ki keres a végén? – Érték és mérték, haszon és erkölcs a médiában című tanácskozáson Tellér Gyula szociológus, közíró, országgyűlési képviselő, Scherer Zsolt médiaszakértő, Kiss Ulrich SJ médiaszakértő, valamint Meszleny László, az Országos Rádió és Televízió Testület tagja tartott előadást. A szimpózium végeztével Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét a budapesti egyetemi templomban, szentbeszédet pedig Kiss-Rigó László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia médiaügyekért felelős püspöke mondott. A mise után Erdő Péter a Központi Papnevelő Intézet dísztermében Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat adott át Toldi Évának, a Veszprém megyei Napló munkatársának, valamint Szőnyi Szilárdnak, a Heti Válasz rovatvezető-helyettesének annak elismeréseként, hogy hitelesen képviselik a keresztény értékrendet a világi sajtóban.

– gazdag –