Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 06 - II.

A hét témája

II.

Kilencvenedik születésnapját ünnepli 2007 tavaszán dr. Kelemen László nyugalmazott jogász, aki szerint az egész világi jogrend alapja a Tízparancsolat. A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon lakójának figyelme több mint fél évszázada fordult az agyag felé; gondos megformálása érdekében három újítást is kidolgozott.

Szobájában minden centimétert jól kihasznál, igyekszik helyet szorítani minél több kész munkájának. Korábban voltak kiállításai is, ma már „csupán” nála tekinthetők meg alkotásai: emberi kezek – különleges, általa kifejlesztett technikával készülő – másolatai, valamint falidísztál-gyűjteménye, felrakásos módszerrel előállított vázái. Az erkélyen „műtermet” is kialakított a maga számára, ha jó az idő, itt dolgozik, gyakorta nyolc-tíz órát naponta.

Élete „jelmondatát” Ulpianus római jogásztól kölcsönözte: „Becsületesen élni, senkinek sem ártani, és mindenkinek megadni azt, ami az övé.” Laci bácsi vágya, hogy összefogja az evangélikus szeretetotthonokban élő, művészet iránt érdeklődő időseket.