Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 06 - III.

A hét témája

III.

A maguk gyönyörűségére alkotók mellett akadnak olyan kisebb-nagyobb közösségek is, amelyeknek a tagjai kézügyességüket és szépérzéküket gyülekezetük szolgálatába állítják. A Budapest-Deák téri evangélikus egyházközségben például az adventi vasárnapokon kinek-kinek lehetősége nyílik arra, hogy válogasson a nyolcvanas évek eleje óta működő kézimunkakör tagjai által év közben készített ajándéktárgyakból.

„Mindenki szívét-lelkét adja ebbe a munkába” – tudtuk meg Hafenscher Károlyné, Veronikától (76). „Év közben összetartó erő a közös cél” – mondotta. „Amikor kedden délelőttönként együtt vagyunk, mindannyian tudjuk, miért fáradunk: a terítők, pulóverek, horgolt angyalkák, könyvjelzők eladásából befolyt összeg mások javát szolgálja. Az ebből a pénzből vásárolt élelmiszercsomagokat gyülekezetünk tagjai, illetve az Üllői úti szeretetotthon lakói kapják.”

Sima Andorné, Edit (85) (balra) a kezdetektől tagja a kézimunkakörnek. Felsőruhaipari szakiskolát végzett, így a többi tag „szakmai kérdésekkel” is fordulhatott hozzá. Nagy Lajosné, Emőke (67) (jobbra) az édesanyja halála után, néhány éve csatlakozott a csapathoz, amellyel kapcsolatban kiemeli, hogy ez a közösség, az egymásra figyelés és az összetartozás tudata nagyon sokat jelentett és jelent számára.