Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 06 - Táncoltak, hogy segítsenek

A közelmúlt krónikája

Táncoltak, hogy segítsenek

Immár hatodik éve rendeztük meg január 27-én a mezőberényi I. kerületi gyülekezet temploma melletti Berény Szállóban az evangélikus bált. A településen farsangi időben hétvégenként több helyszínen is lehet bálozni. Minden egyesület, civil szervezet „megmutatja” ilyenkor magát. Így teszünk mi is. De a vacsora és mulatság nem magáért a szórakozásért és a kikapcsolódásért van, és nem is egy új reklámfogás, hogy így népszerűsítse magát gyülekezetünk. Rendezvényünket az Erős Vár Alapítvány támogatása végett, jótékonysági alkalomként hirdetjük meg.

A Berény sixtett együttes – melynek tagjai több szállal is kötődnek egyházközségünkhöz – ebben az évben is jelképes összegért vállalta az egész esti munkát. Ők így járultak hozzá több mint százharminc fő jó hangulatú farsangjához és a nemes célhoz. Egy fiatal versenytáncos pár és énekes előadóművészek gondoskodtak arról, hogy ez a farsang is igényes és emlékezetes lehessen. Ők ugyancsak felajánlották tiszteletdíjukat.

A gyülekezet alapítványa már meg is kapta az est bevételét – ebben az évben 177 ezer forintot. Az összeg segíti célja megvalósításában, hogy havi rendszerességgel segélyezzen rászoruló családokat, beteg, fogyatékkal élő gyermekeket, időseket, özvegyeket, súlyos betegséggel küszködőket.

Isten áldja mindazokat, akik részt vettek bálunkon, illetve támogatójegy vásárlásával adtak tanúbizonyságot áldozatkészségükről!

L. S. K.