Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 06 - Szeretet határok nélkül – Liebe ohne Grenzen

evél&levél

Szeretet határok nélkül – Liebe ohne Grenzen

Múlt szombaton éjszaka érkezett haza tizennyolc fős kis delegációnk a bajorországi Augsburgból, ahol neuendettelsaui partneriskolánk meghívására vendégeskedtünk három napig. Utazásunknak ezúttal nem „csupán” kirándulás vagy nyelvgyakorlás volt a célja, hanem egy rendkívül megtisztelő meghívásnak tehettünk eleget. Hónapokkal ezelőtt ugyanis felkérést kapott iskolánk, hogy a Comenius projektben húsz német diákkal közösen színpadra állított, Grease – szeretet határok nélkül című zenés műsorunkkal részt vegyünk a bajorországi iskolák számára rendezett evangélikus iskolanapon (Evangelischer Schultag), ahol valamennyi intézmény az elmúlt évben elért legnagyobb sikereit mutatta be. Megható és felelősségteljes küldetés vitt tehát bennünket Augsburgba, hiszen ezúttal saját iskolánkon, közösségünkön kívül neuendettelsaui testvéreinket is képviseltük.

A neves professzorok és az érdekes előadások között gyermekeink hatalmas sikert arattak a határokon átívelő szeretetet hirdető műsorukkal. A szűnni nem akaró tapsvihar felemelő érzés volt, akárcsak igazgatónőnk, Hallgatóné Hajnal Judit szívet melengető szavai, melyekkel köszöntötte a jelenlévőket, és kifejezte azt az őszinte hálát, melyet valamennyien lelkünkben éreztünk azért, hogy részesei lehettünk ennek a fontos és különleges rendezvénynek.

Köszönjük a bajor és a magyar evangélikus egyháznak, valamint intézményeink vezetőinek, hogy mindenben támogattak bennünket, minden nehézséget legyőzve megteremették az anyagi feltételeket, s lehetővé tették számunkra ezt a felejthetetlen utazást. A Jóisten áldását kérjük mindannyiukra!

Veszprémi Andrea tanár (Győr)