Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 22 - Szabó Istvánné

A hét témája

Szabó Istvánné

Szabó Istvánné Szabadszállási Mária születése óta Kiskőrösön él, és tartozik a gyülekezethez. Először 1986-ban vállalt hivatalosan is szolgálatot a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközségben mint pénztáros, illetve mint a lelkészi hivatal vezetője.

A ’90-es évek elején alakult meg Kiskőrösön az úgynevezett gyülekezeti nővérszolgálat Szabóné Piri Zsuzsánna lelkész vezetésével. Így 1996-ban Szabó Istvánné, Marika váltott, és az íróasztal mellől átpártolt a nővérek „csapatához”. Hivatalos munkaidejénél lényegesen több időt tölt szolgálatban az idősek és a betegek között. Heti rendszerességgel huszonegy helyszínre jár ki.

Elsősorban a diktafonra fölvett vasárnapi igehirdetést viszi azokhoz, akik akár idős koruk, akár betegségük miatt nem tudnak részt venni a gyülekezeti alkalmakon. Néhol egész sokan összejönnek ilyenkor, hogy az ige hallgatása közben együtt legyenek. Ha gyakorlati segítségnyújtásra van szükség – például ha valakit orvoshoz kell vinni, vagy el kell intézni számára a bevásárlást, esetleg ki kell takarítani a lakást –, természetesen az sem jelent számára nehézséget. Rá valóban mindig lehet számítani.

Regionális hozzárendelés: Déli Evangélikus Egyházkerület